Multiple Installs of 2017, is it possible?

This forum is for the latest version of Train Simulator TS 2017

Multiple Installs of 2017, is it possible?

Unread postby tg626 » Mon Aug 14, 2017 12:04 pm

Nothing nefarious, I just like to have a "Vanilla" install and a "Modded" install of games when I can do it.

So let's say I wanted to have two seperate installs of TS2017, one with USA routes and another with Euopean routes on the same computer and never wanting to run both at once. Is that possible? If so, how? Can TS2017 live outside the Steam file structure?
MSI Gaming 970 (MS-7693), AMD FX-6350/6 Core/3.9Ghz, 16GB Memory, NVIDIA GeForce GTX 1050, Windows 10 Home 64bit

Precision, the quality of being precise...Oh Rly?
User avatar
tg626
 
Posts: 124
Joined: Fri Oct 02, 2015 11:51 am
Location: Burbank - formerly Balitimore

Re: Multiple Installs of 2017, is it possible?

Unread postby Overshoe » Mon Aug 14, 2017 12:34 pm

tg626 wrote:Nothing nefarious, I just like to have a "Vanilla" install and a "Modded" install of games when I can do it.

So let's say I wanted to have two seperate installs of TS2017, one with USA routes and another with Euopean routes on the same computer and never wanting to run both at once. Is that possible? If so, how? Can TS2017 live outside the Steam file structure?


Yes to all of those questions.

You can only have one install on the steam folder, although some people have had multiple assets & content folders and renamed them.

I prefer to have my modded installs outside of the steam folder. I keep my steam install totally vanilla but have separate installs for US & UK with lots of 3rd party addons. Steam still has to be running for these installs to work, but they won't get updated so if you buy a new route through steam you will need to copy it over too your modded folder. The one exception to "not get updated" is the Workshop. All versions whether in or out of the steam folder will sync your workshop installs.

Also, in my experience it is impossible to have a pure US or pure UK install because many developers use assets from all countries. For example, the New York/New Jersey Bergen route uses assets from Munich-Augsburg.

But yes, up to a point it is possible to do what you want.
-Tom Constantine

ASUS CM6850, Core i7-2600 @3.40 GHz, 8 GB RAM, NVIDIA GeForce GTX 750 Ti /2GB, Win7 64bit up to date. Acer 23" monitor @ 1920x1080
User avatar
Overshoe
 
Posts: 351
Joined: Mon May 26, 2014 4:49 pm
Location: Bangor, Maine

Re: Multiple Installs of 2017, is it possible?

Unread postby tg626 » Mon Aug 14, 2017 1:12 pm

Awesome, thanks.

I'm really more after "Vanilla" & "Mod it til it breaks" installs really.

I too go the In steam = Vanilla - Outside = modded. That way if a mod breaking update comes along I don't get torpedoed.
MSI Gaming 970 (MS-7693), AMD FX-6350/6 Core/3.9Ghz, 16GB Memory, NVIDIA GeForce GTX 1050, Windows 10 Home 64bit

Precision, the quality of being precise...Oh Rly?
User avatar
tg626
 
Posts: 124
Joined: Fri Oct 02, 2015 11:51 am
Location: Burbank - formerly Balitimore


Return to TS2017

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest