3D Weather - in case you did not realize yet...

Forum for discussing Train Simulator 2015

Re: 3D Weather - in case you did not realize yet...

Unread postby buzz456 » Wed Oct 08, 2014 9:14 am

Never had that problem.
Buzz
39 and holding.
"Some people find fault like there's a reward for it."- Zig Ziglar
"If you can dream it you can do it."- Walt Disney
Image
User avatar
buzz456
Site Admin
 
Posts: 14874
Joined: Sun Mar 21, 2010 8:30 am
Location: Sycamore, Il

Re: 3D Weather - in case you did not realize yet...

Unread postby The_Garbear » Mon Oct 13, 2014 2:11 pm

3D weather doesn't seem to have much of an effect, but the dynamic lighting cuts my framerate about in half...Without dynamic lighting I get about 30FPS average, with dynamic lighting on, even when I turn antialiasing and texture filtering to the lowest settings I still struggle to break 15FPS. Anybody else have this happen?

I would just turn dynamic lighting off but then lights don't project (both headlights and stuff like streetlights and houses), which makes running at night look quite bizarre and not terribly pleasant.
User avatar
The_Garbear
 
Posts: 215
Joined: Wed May 16, 2012 8:27 pm
Location: Minnesota

Re: 3D Weather - in case you did not realize yet...

Unread postby artimrj » Mon Oct 13, 2014 2:50 pm

No, but I have a 6 core cpu and a nVidia 760. What do you have.
Bob Artim - Generation X²
I don't have a PHD, I have a DD214... Freedom carries sacrifice

6th Gen i7 6700K @ 4.0 GHz, 16 gig, NVidia GTX 970 4 Gig, 5 TB of Maxtor HDs, 128 Gig SSD, 800 W PSU & Win 10 64 bit
User avatar
artimrj
Site Admin
 
Posts: 4292
Joined: Sun Jan 31, 2010 3:07 pm
Location: Beaver, Pennsylvania

Re: 3D Weather - in case you did not realize yet...

Unread postby The_Garbear » Mon Oct 13, 2014 9:49 pm

Dual core ivybridge Intel i5 at 2.7GHz, 8GB RAM, Nvidia GT840m. Not super high end I know but as far as notebooks go it's pretty good, in 2014 I played with almost everything but antialiasing maxed and got a consistent 30-35FPS.
User avatar
The_Garbear
 
Posts: 215
Joined: Wed May 16, 2012 8:27 pm
Location: Minnesota

Re: 3D Weather - in case you did not realize yet...

Unread postby buzz456 » Mon Oct 13, 2014 10:35 pm

We keep pointing out that this game is really not meant to be played on a laptop. From my own experience on my desktop it doesn't seem to be any more demanding than 2014 was. Actually maybe less.
Buzz
39 and holding.
"Some people find fault like there's a reward for it."- Zig Ziglar
"If you can dream it you can do it."- Walt Disney
Image
User avatar
buzz456
Site Admin
 
Posts: 14874
Joined: Sun Mar 21, 2010 8:30 am
Location: Sycamore, Il

Re: 3D Weather - in case you did not realize yet...

Unread postby The_Garbear » Mon Oct 13, 2014 11:41 pm

Meant to be played on a laptop? Perhaps not. But will it work just fine? Absolutely it will. I've been running the game on laptops since RW3 days and while performance hasn't been off the charts (my old laptop had just an Intel integrated GPU and it still did alright), I get respectable numbers with the card in my new laptop. I do have a 4GB GTX770 sitting around that I bought on sale but for the moment a desktop just isn't practical for me.

Update- I downloaded Razer Gamebooster to see if that would help at all. Returned all settings to what I used in 2014 and not only returned to the same framerate I ran in 2014 with dynamic lighting and clouds on, but even gained about 10% on top of that. Interesting. I suppose it doesn't help that I typically don't shut my computer all the way off for sometimes 2 or 3 weeks on end.

That being said I'm now satisfied, plus dynamic lighting is pretty sweet.
User avatar
The_Garbear
 
Posts: 215
Joined: Wed May 16, 2012 8:27 pm
Location: Minnesota

Re: 3D Weather - in case you did not realize yet...

Unread postby buzz456 » Tue Oct 14, 2014 7:54 am

That's good to hear because I know many for different reasons are committed to a laptop.
Buzz
39 and holding.
"Some people find fault like there's a reward for it."- Zig Ziglar
"If you can dream it you can do it."- Walt Disney
Image
User avatar
buzz456
Site Admin
 
Posts: 14874
Joined: Sun Mar 21, 2010 8:30 am
Location: Sycamore, Il

Re: 3D Weather - in case you did not realize yet...

Unread postby awaken1977 » Tue Oct 21, 2014 7:44 am

There is something wrong with environmental light with this 3D weather in 2015

I chose 3D weather option for scenario, and I don't see the difference in env. light on 9.40 PM and 11.30 PM
It should be substantially darker but sky is still light-grey, and even some trees cast shadows.
awaken1977
 
Posts: 300
Joined: Mon Nov 25, 2013 2:40 am

Re: 3D Weather - in case you did not realize yet...

Unread postby OpenRailer90 » Tue Jan 13, 2015 3:17 pm

I don't understand why non-3D weather can't be used in quickdrive.
"This station is: Aberdeen-Matawan. When leaving the train, please watch the gap."
OpenRailer90
 
Posts: 1527
Joined: Tue Jun 24, 2014 6:34 pm

Previous

Return to TS 2015

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests